קטאייף אגוזים ותבלינים

ועוד מילוי בונוס

קטאייף הוא ממתק ערבי מסורתי שעשוי מבצק שקצת דומה לפנקייק. את הקטאייף נהוג למלא בתערובת אגוזים או גבינות ולאפות או לטגן.
אני אישית מעדיפה את גרסת התנור בעיקר כי היא יותר טעימה בעיני.
ולמרות שאפשר להכין קטאייף כל השנה, זה חוק ידוע שהוא הכי טעים בחודש הרמדאן ;) 

הנה המתכון שעובר במשפחה שלנו שנים

לבלילה:
1 כוס קמח
1 כף שמרים
קורט מלח
כף סוכר חום
1/3 כוס שמן (זית/תירס/קנולה/קוקוס/חמאה מומסת
1 כוס חלב/חלב צמחי או מים

לסירופ:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
מעט לימון סחוט
2 גרגרי הל (לא חובה)

למילוי אגוזים:
בוטנים ואגוזים קצוצים, קינמון, סוכר חום, קוקוס טחון.
לערבב לפי העין, יש גם לקנות תערובת מוכנה למי שרוצה.

מילוי בונוס!
גבינה מוקצפת:
כוס גבינת ריקוטה
כף או שתיים מסקרפונה
3-4 כפות שמנת של פעם
2-3 כפות שמנת להקצפה
2-3 כפות אבקת סוכר
לערבל הכל עם מקציף ידני, זה בסדר שזה קצת נוזלי, זה מסמיך אחרי המילוי

הכנה: 
​סירופ: את החומרים של הסירופ יש לערבב בסיר קטן עד להמסת הסוכר ותחילת רתיחה
בלילה: לערבב את הקמח עם השמרים, להוסיף את שאר היבשים ואז את הרטובים ולהניח להתפחה של כשעתיים.
לצקת מהבצק עיגולים די שטוחים למחבת משומנת שמן קוקוס/חמאה, לחכות להתייצבות ולהוציא למשטח להתקרר, לא להפוך לצד שני!
צד אחד יהיה חלק, צד אחד עם 'בועות'. כשמעט מתקרר יש להניח במרכז מעט מהמילוי, בצד שלא טוגן, שנשאר קצת דביק, ולהדק היטב. לסדר בתבנית, לשים מעל כל אחד קובית שמן קוקוס מוצק/חמאה ולהכניס לתנור לכמה דקות. הם יוצאים קצת קשים, לא לדאוג,  כשיוצא - למזוג את הסירופ מעל, לתת לו להספג ולרכך אותם ולזלול!

מילוי הגבינה המוקצפת פשוט יש למלא, לסגור חלקית ולקשט בפיסטוק טחון, אין צורך לאפות (תראו בתמונה למעלה)
תגיות:  גאיה שמן זית  ,  עוגיות  , טבעוני , שמן זית כתית מעולה  , מתכון שמן זית  , גאיה , אפייה  
x

#{title}

#{text}

#{price}